bread-ga0083d486_1920

מתכון ללחמניות ללא גלוטן ב10 דקות

מתכון ללחמניות ללא גלוטן ב10 דקות

רוצה לשתף חבר\ה?

מתכון ללחמניות ללא גלוטן ב10 דקות

אנשים שרגישים לגלוטן לא פעם מרגישים שהם מפספסים המון מאכלים טעימים. על אף שכיום קיימים לא מעט מתכונים ללחמים, מאפים ועוד, ללא גלוטן, לעיתים קרובות הם פשוט לא טעימים כמו המוצר המקורי. אין ספק שרגישות לגלוטן או כל סיבה אחרת שבגינה בלתי אפשרי לאכול לחם, לחמניות, פסטה, מאפים ללא גלוטן שונים ועוד מגוון סוגי פחמימות המכילים גלוטן בכמות גבוהה, זה דבר שלא פעם מקשה להנות מחוויות קולינריות חיוביות. יחד עם זאת, כדאי מאוד לנסות לחפש מתכונים טובים שמדמים עד כמה שניתן מאכלים שיש בהם גלוטן, כך לדוגמא, במאמר הבא תקבלו מתכון מהיר ללחמניות טעימות מאוד נטולות גלוטן. אין ספק ששווה לכם לנסות.

מצרכים ללחמניות מהירות ללא גלוטן

אם החלטתם שאתם מעוניינים לאפות לחמניות איכותיות וטעימות ללא גלוטן וכן, אתם מעוניינים שהכנת הלחמניות המדוברת לא תארך פרק זמן משמעותי מדי, לפניכם מתכון מושלם להכנת לחמניות שיתאימו לכם, בזמן הכנה מהיר. המצרכים שאתם צריכים עבור הכנת הלחמניות המדוברות הם:

4 כוסות של קמח כאשר חשוב מאוד להקפיד שהקמח יהיה מותאם למאפי שמרים וכמובן, נטול גלוטן.

כף אחת של שמרים יבשים

3 כפות סוכר

כוס של מים חמימים כאשר חשוב מאוד להקפיד שהמים לא יהיו רותחים, כי אם בטמפרטורה חמימה בלבד.

5 כפות של שמן זית

2 ביצים גדולות

כפית מלח

ועוד ביצה טרופה אחת בכדי שיהיה לכם אפשרות להבריש מעל. אם אתם מעדיפים הברשה באמצעות חומר גלם אחר ניתן להבריש באמצעות שמן. כמו כן, יש להוסיף שומשום לאחר ההברשה.

כיצד מכינים?

בכדי שהלחמניות שלכם יצאו לא פחות ממושלמות, יש לעקוב בצורה מדויקת אחר שלבי ההכנה:

  1. בשלב הראשון יש לערבב את כל החומרים המצוינים לעיל במיקסר עם וו לישה. המטרה היא לקבל בצק אחיד ומעט דביק. אם אתם שמים לב שהבצק שלכם לא מצליח להתגבש ונשאר במרקם פירורי, חשוב להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ובהתאם לצורך, עד שמתקבל מרקם הבצק הרלוונטי.
  2. לאחר שמתקבל הבצק במרקם המדובר, יש להניח אותו בקערה ולחכות 15 דקות שבו הוא תופח
  3. בתום 15 הדקות, יש לחצות את הבצק לשני חלקים שווים כאשר מכל חלק יש ליצור 5 כדורים שווים. סך הכל עליכם ליצור 10 כדורים מכל הבצק. לאחר שיוצרים את הכדורים יש להניח אותם בתבנית על גבי נייר אפייה. יש לכסות את הכדורים ולהתפיח אותם במשך שעה עד שעה וחצי.
  4. יש לחמם תנור ל180 מעלות טרם מגיע זמן אפיית הלחמניות ולאחר מכן, יש להבריש את החלק העליון של הבצק בביצה טרופה או בשמן ולאחר מכן לפזר עליו שמן. לאחר מכן יש להכניס את הלחמניות לתנור ולאפות אותן בין 40 ל45 דקות. חשוב מאוד להניח ללחמניות להתקרר לטמפרטורת החדר טרם חותכים אותן.

חשוב מאוד לדעת כי הלחמניות הללו מאבדות מהטריות שלהן ועל כן, אם אינכם מתכוונים לאכול את הלחמניות באותו היום, כדאי להקפיד לשים אותן בשקית אטומה ולהקפיא אותן.

0/5 (0 Reviews)
X

הרשם כדי ליצור wishlist

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

נרשמת כבר? היכנס

הרשמה לאתר

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

נרשמת כבר? היכנס/י