עוגה דבש עסיסית ועשירה ללא גלוטן עם טעמים עשירים אך עדינים.
מעל העוגה ציפוי שקדים קלויים בדבש המוסיף לעוגה חגיגיות וקראנצ’יות.

כמות: 25 עוגיות קטנות

כוס אחת: 200 מ”ל/גרם

מרכיבים:
1 ביצה M
50 גרם חמאה רכה (אפשר מומסת)
100 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
½ כפית סודה לשתיה
350 גרם קמח לבן Freee
לקישוט:
100 גרם אבקת סוכר
1 כף שטוחה חלב
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
- טורפים את הביצה, מוסיפים חמאה וסוכר ומערבבים עם כף.
- מוסיפים מלח ותמצית וניל ובהדרגה את הקמח. לקראת הסוף מוסיפים את הסודה ועוברים ללוש עם הידיים. הבצק צריך להיות נוח לעיבוד ולא דביק. אם הוא דביק, אפשר להוסיף עוד קמח.
- מקררים את הבצק במקרר כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי דק (כחצי ס”מ), קורצים צורות, מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה ואופים 10-12 דקות. העוגיות צריכות להזהיב מעט.
מערבבים אבקת סוכר וחלב עד שנוצרת “משחה”, מעבירים לשקית זילוף ללא צנטר ורק גוזרים את הקצה, בשביל שיהיה חור קטן שדרכו נוכל “לצייר” על העוגיה. מקשטים מעל עם סוכריות.
הערות:
- ניתן לשמור את החלה בשקית אטומה בחוץ עד ליום המחרת אולם רצוי לחתוך לפרוסות באותו היום ולהקפיא.
- בכל מטבח התנאים מעט שונים ולכן אם הבצק יוצא רטוב ונוזלי, אז נוסיף עוד קמח לקבלת מרקם יציב אך דביק. ולהיפך, אם הבצק קשה ודחוס, ניתן להוסיף עוד מים.

הקמחים של FREEE
אנחנו היבואן הבלעדי של מוצריי FREEE בישראל ואצלנו תמצאו את המותג במחירים הכי טובים ובמשלוח עד פתח הדלת
משלוח חינם ברכישה מעל 299 ש"ח !
בחנות שלנו תמצאו עוד מוצרים של FREEE ועוד מאות מוצרים ממותגים אחרים