סופגניות ביס מהירות ללא גלוטן

סופגניות ביס מהירות ללא גלוטן

ליליה ויינרוט “אמא ללא גלוטן”

סופגניות ביס מהירות, ללא שמרים והתפחה, על בסיס גבינה.
מערבבים הכל בקערה אחת עם כף וישר מטגנים!

כמות: 15 סופגניות

כוס אחת: 200 מ”ל

מרכיבים:
350 גרם קמח תופח Freee
20 גרם חמאה מומסת
125 גרם גבינת “טוב טעם” (חצי חבילה)
1 ביצה M
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
100 מ”ל חלב 3% (1/2 כוס)
½ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת אפיה

למילוי וקישוט:
אבקת סוכר
ריבת תות חלקה

אופן ההכנה:

  • מערבבים את המרכיבים הרטובים: חמאה, גבינה, חלב, ביצה ותמצית וניל.
  • מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים תוך כדי. הבלילה צריכה להיות משחתית ולא נוזלית מדי. במידה והיא נוזלית, אפשר להוסיף עוד קמח.
  • מוסיפים לבסוף את אבקת האפיה, מערבבים ומשאירים בצד 10 דקות.
  • בסיר עמוק מחממים שמן עד ל-160 מעלות (אם אין מדחום, ראו הערות מטה).
  • בעזרת כף טובלים כדור מהבלילה בשמן (בערך חצי כף), אפשר להיעזר בעוד כף “להפיל” את כדור הבלילה שלנו לשמן. עוד אופציה זה לכדרר בעזרת ידיים רטובות מעט.
  • לטגן כל פעם 3-4 כדורים, לטגן כדקה וחצי מכל צד. זמן הטיגון מתקצר ככל שהסופגניה קטנה יותר.
  • להניח על נייר סופג. בעזרת מזרק להזריק את הריבה לכל סופגניה ולבזוק מעל אבקת סוכר.

הערות:

  • יש לשים לב שהשמן לא חם מדי (הסופגניות לא יהיו עשויות מבפנים) ושהוא לא “קר” מדי (הסופגניות לא ישחימו ויספגו הרבה שמן). במידה ואין מדחום, טובלים כף עץ בשמן ורואים אם יש בועיות קטנות בצמוד לכף- השמן מוכן לסופגניה.
X

הרשמה לאתר

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

נרשמת כבר? היכנס

הרשם כדי ליצור wishlist

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

נרשמת כבר? היכנס